Radiografi Dixhitale

Radiografia eshte ai modalitet imazherik me ane te te cilit merren imazhe te strukturave te trupit duke perdorur rrezet X. Rrezet X jane nje forme e rrezatimit te ngjashme me driten, valet radio dhe mikrovalet por rrezatimi X eshte i vecante sepse ka nje sasi shume te larte energjie cka i lejon rrezeve te penetrojne permes strukturave anatomike dhe te krijojne imazhin radiografik. Imazhi krijohet si pasoje e absorbimit te rrezeve X nga keto struktura anatomike. Strukturat dense si psh. kockat absorbojne nje sasi te madhe rrezatimi (duke u shfaqur si gri e lehte ne imazhe), nderkohe qe strukturat me densitet te ulet si psh. indet e buta absorbojne sasi me te paket rrezatimi x (duke u shfaqur si gri e erret ne imazh), Trupi ka struktura me densitete te ndryshme dhepikerisht kjo diference krijon imazhin.

Radiografia eshte e rendesishme ne diagnostikimin e semundjeve te tilla si pneumonia, frakturat kockore, infeksione kockore, arthrite, kancer, kolapsin pulmonar etj.Radiografia eshte e shpejte dhe e thjeshte keshtu qe vjen ne ndihme vecanerisht ne diagnozat emergjente per trajtim.                                                                                                                          Radiografia eshe relativisht me kosto jo shume te larte duke qene konvieniente per pacientet.

Medicare Tirane
Rruga Siri Kodra, Tirana Email: [email protected] Phone: 068 801 2692
Medicare Berat

Rruga Desaret, Berat
Email: [email protected]
Phone: +355 32 236040

Medicare Elbasan

Rruga Spitalit, Elbasan
Email: [email protected]
Phone: +355 54 243177

Medicare Shkoder

Rruga: Kolë Heqimi,Shkodër
Email: [email protected]
Phone: +355 68 357 0099