Dr. Shk. Ledio Collaku

Dr. Ledio Collaku  mban titullin Doktor i Shkencave Mjekesore: 

Master ne Departamentin e Semundjeve Interne për degën Reumatologji pranë Q. S. U. “Nënë Tereza”, Tiranë

Mjek Reumatolog prane Klinikes se Mjeksise Interne ne Q.S.U ‘Nene Tereza’ Tirane – Universiteti i Mjekësisë – Tiranë
Mjek internist ne Klinikum Weiden Gjermani
Gusht 2016-Janar 2017

Mjek Reumatolog prane Poliklinikes se Specialiteteve Nr 1 Tirane
Janar 2004 – Dhjetor 2005

Mjek Reumatolog

 – Tirane

Punime shkencore

Autor dhe bashkautor i punimeve te ndryshme si ne Shqiperi ashtu edhe jashte saj.

 Trajnime Mjeksore

Shtator 2010               

Kurs trainimi 2-javor Post Graduate Course in Rheumatology Napoli, Itali.  EULAR

Mars 2010

Stato dell’arte sulle applicazioni cliniche dell’ecografia in

ambito reumatologico. (18/19 Marz) Siena Itali

Pjesmarres ne shumicen e kongreseve te  EULAR (European League Against Rheumatism) që nga 2009.

 

Qershor 2010

Kurs trajnimi 6-mujor ne fushen e  Ultrasonografise
Muskuloskeltike, Spondyloartropative dhe  Sklerodermise ne Firence Itali, sponsorizuar nga EULAR (European League Against Rheumatism)

17 EULAR Sonogrphy Course. Basic MusculoskeletalUltrasound in Rheumatology. Rome Itali( June 13/14/15/16)

Qershor 2012 

19 EULAR Sonography Course. Intermediate    Musculoskeletal Ultrasound in Rheumatology. Berlin

Sherbimet qe ofron Dr. Ledio Collaku

  1. Ekografi (Ultrasonografi) të të gjitha artikulacioneve, tendineve për diagnostikimin e patologjive artikulare dhe tendinoze inflamatore si Artriti Reumatoid, Spndyloartropatite Seronegative etj, dhe ato jo inflamatore si Osteoartroza e gjunjëve, duarve dhe Tendinopatite apo bursitet Scapulohumerale.
  2. Ekografi Doppler për diagnostikimin dhe ndjekjen në dinamike të patologjive inflamatore artikulare.
  3. Injeksione, Infiltracione diagnostike dhe terapeutike për heqjen e likidit në artikulacionet e medha si Gjuri, Scapulohumerali, Berryli, Talokrurali apo edhe në artikulacionet e vogla të duarve.
  4. Injeksione të drejtuara me Ekografi në artikulacionet e thella dhe të veshtira si Koksofemorali apo edhe tendine të ndryshme, me një sukses të garantuar.
  5. Infiltracione me Kortizonike, Acide Hyaluronike, Kolagen në cdo artikulacion.